Wiselka- en vacker by med härliga barn

Thank you children in Wiselka for all hugs, laugh and that you showed me your rooms, the forest and the beach. I am happy that I have meet you!

Wiselka är en vacker by som ligger i norra Polen. Vi gick 30 minuter genom skogen för att komma till oändligt långa, vackra sandstränder. Jag kan säga att jag inte trodde att Polen kunde vara så vackert. Vi sparkade boll, gjorde sandslott och badade benen i det ganska sköna vattnet.

Vissa barn kunde lite engelska annars fick jag veva med armarna och försöka visa vad jag menade när jag pratade. En mycket nyttig erfarenhet att känna att det är inte alls självklart att jag blir förstådd med mitt språk.

Jag är imponerad av hur duktiga barnen var med att ta hand om varandra och plocka undan efter sig. På lördag kvällen hade vi födelsedagsfest för en pojke som fyllde 18 år. Han ska läsa till kock och barnen får bo på barnhemmet när de är över 18 år om de utbildar sig. Elsie som är ordförande för Polenprojektet som jag åkte med höll ett fint tal på polska för sitt fadderbarn.

Vi hade med oss skor och tandkräm och andra saker till barnen och det behövs. Vi fick också presenter av barnen som de gjort, ett rött hjärta med snäckor, en fin sten och en tavla. Omtänksamt! Det barnen behöver mest är uppmärksamhet. Jag kommer besöka dem igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *